Abonnee worden? Kies je leesformule

04/06/2020 - Wegwielrennen
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  BELGA

Word zelf meesterknecht van Evenepoel, Van Avermaet of Alvarado in Baloise Belgium Tour

Van 10 tot 14 juni stond de Baloise Belgium Tour op de wielerkalender. Corona gooide echter roet in het eten. Daarom pakt de organisatie uit met een origineel alternatief: iedereen kan zich vijf dagen lang gratis virtueel aansluiten bij de kopmannen of kopvrouwen uit het profpeloton. De ploeg die samen het meeste kilometers aflegt, wint de eerste Virtuele Baloise Belgium Tour.

Twaalf profrenners, acht mannen en vier vrouwen, goed voor evenveel ploegen. Dat is de basis van het deelnemersveld aan de Virtual Baloise Belgium Tour, die op woensdag 10 juni uit de startblokken schiet. De kopmannen zijn Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Victor Campenaerts, Laurens De Vreese, Xandro Meurisse, Toon Aerts en Robbe Ghys. Jolien D’hoore, Sanne Cant, Ceylin Alvarado en Ellen Van Loy zijn kopvrouw van een uitsluitend vrouwenteam.

Maar het bijzondere aan deze ronde bestaat erin dat elke ploeg uit veel meer dan de gebruikelijke zes renners zal bestaan. Al wie graag fietst, kan zich inschrijven om meesterknecht te zijn en belandt automatisch en willekeurig bij één van kopmannen of -vrouwen in de ploeg. Ieder legt individueel zijn of haar kilometers af, het is niet de bedoeling om letterlijk in het wiel van de kopman- of vrouw te kruipen. Alle kilometers samen vormen het totaal van de ploeg en zo wint elke dag de ploeg met de meeste kilometers de ‘rit’. Na vijf dagen kennen we de eindwinnaar. Of iemand veel of weinig fietst, trager of sneller, op weg of op de rollen: het maakt niet uit. Iedereen wordt automatisch ingedeeld bij één van de ploegen en elke kilometer telt.

  

Aanmelden om deel te nemen kan vanaf nu en is helemaal gratis op www.virtualbaloisebelgiumtour.be . ! Bij de registratie gewoon even de favoriete sportapp koppelen en dan volstaat het om vanaf 10 juni de fiets te nemen en je kilometers als meesterknecht waar te maken.

Leiderstruien en nevenklassementen

“Dit leek ons een uitstekende kans om de brug te slaan tussen de koers, de profs en de recreant”, zegt koersdirecteur Rob Discart. “De recreant kan vijf dagen lang het gevoel krijgen zelf midden in de koers te zitten. De kopman of kopvrouw zal elke ochtend zijn of haar team aanmoedigen. We delen elke dag truien uit en ook aan het einde. De winnende kopman krijgt de echte Baloise-leiderstrui, de winnende vrouw de Lotto-leiderstrui. Voor de meesterknechten ligt er een mooie prijzenpot te wachten. We hebben ook nevenklassementen voor de strijdlust (het meeste aantal uren op de fiets) en de beste jongere, met dank aan Sport Vlaanderen.”

“We zijn blij met het initiatief van de organisatoren om de Baloise Belgium Tour door te laten gaan”, reageert Bart Walraet, directeur Corporate Marketing en Communicatie Baloise Insurance. “Met onze keuze om de virtuele versie te ondersteunen, willen we in de eerste plaats perspectief bieden. Dat we met dit concept onze verbindende rol als titelsponsor kunnen opnemen om niet alleen renners maar ook andere sponsors, recreanten en fans samen te brengen en te activeren, sluit perfect aan bij het doel van Baloise Insurance om via sponsoring in te zetten op beleving en emotie. Het is pionieren met een nieuwe formule, maar we zijn ervan overtuigd dat we hiermee een positieve boodschap brengen naar iedereen, die het wielrennen een warm hart toedraagt. We wensen iedereen veel succes en plezier met deze speciale editie.”

Evenepoel mocht vorig jaar al eens juichen tijdens de Baloise Belgium Tour  GMAX AGENCY

AANGERADEN