Zware hinder tijdens de ochtendspits: 37-jarige man overleden bij ongeval op E17, E313 richting Antwerpen muurvast

Bron © BELGA

Op de E313 heeft zich donderdagmorgen net voor het knooppunt Antwerpen-Oost een ongeval met drie vrachtwagens voorgedaan. Het verkeer in de richting van Antwerpen zit daardoor muurvast, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Bij het ongeval op de E17 in Kalken is een 37-jarige vrachtwagenbestuurder om het leven gekomen. Dat bevestigt de federale politie.

Het ongeval op de E313 vond donderdagmorgen rond 5.45 uur plaats. Twee vrachtwagens kwamen in botsing met elkaar. Een derde vrachtwagen is daarna op het ongeval ingereden. Een van de vrachtwagens staat nog altijd vast op de snelweg, waardoor twee rijstroken versperd zijn.

“Het is lang aanschuiven. Het verkeer is volledig stilgevallen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer op de E313 moet aanschuiven vanaf Massenhove. Op de E34, die aansluit op de E313, staat er een file vanaf Oelegem.

Het is nog niet duidelijk wanneer de vrachtwagen kan worden getakeld. Het Verkeerscentrum waarschuwt dat het daarna nog enige tijd kan duren voordat de file weer verdwijnt.

Ongeval richting Kortrijk én Gent

Ter hoogte van de parking in Kalken gebeurde rond 9.15 uur een zwaar ongeval met een vrachtwagen, waardoor ook daar de rijbaan versperd is. Bij het ongeval op de E17 in Kalken is een 37-jarige Nederlandse vrachtwagenbestuurder om het leven gekomen. Dat bevestigt de federale politie.

Het andere ongeval op de E17, in Destelbergen, deed zich rond 6.50 uur voor in de staart van een file, die was ontstaan door de werken aan het viaduct van Gentbrugge. Bij het ongeval waren vijf vrachtwagens betrokken, meldt de brandweerzone Centrum, maar de federale politie spreekt van zeven vrachtwagens. Eén vrachtwagenchauffeur raakte zwaargewond en een andere lichtgewond.

De drie rijstroken richting Kortrijk zijn versperd, waardoor het verkeer via een parallelweg moet. Omdat dit trager verloopt, staat er een file vanaf Kalken. Verwacht wordt dat de hinder nog lange tijd zal aanhouden. Het Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving van het ongeval te mijden. Het verkeer op lange afstand van Antwerpen naar de kust kan via de E34/Knokke en het verkeer van Hasselt naar Gent via Brussel. In dezelfde omgeving hebben zich de voorbije weken al verschillende ongevallen voorgedaan.

Zware hinder tijdens de ochtendspits: 37-jarige man overleden bij ongeval op E17, E313 richting Antwerpen muurvast
Zwaar ongeval op de E17 richting Kortrijk Foto: JDU
AANGERADEN