Glee-actrice onder vuur door pesterijen en racistische uitspraken

Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Verschillende collega’s van Lea Michele hebben op sociale media uitgehaald naar de voormalige Glee-actrice nadat ze een bericht postte ter ere van George Floyd. Ze beschuldigen haar onder andere van racisme op de set en het slecht behandelen van collega’s.

Toen Lea Michele op 29 mei een Tweet de wereld instuurde over George Floyd, die vermoord werd door een agent in Minneapolis, met de hashtag Black Lives Matter, had ze waarschijnlijk niet verwacht dat daar negatieve reacties op zouden komen. Maar volgens haar ex-collega’s van Glee was dit bericht misplaatst, gezien de manier waarop ze hen vroeger behandelde. Samantha Ware, ook actrice in Glee, zei op Twitter dat Michele haar leven tot een ‘”levende hel heeft gemaakt tijdens de opnames”.

“Ik geloof dat je aan iedereen hebt verteld dat je op mijn pruik zou schijten als je de kans zou krijgen. En dat is slechts één van de vele voorbeelden van micro-agressie die me hebben laten twijfelen over een carrière in Hollywood”, schreef ze nog.

Verontschuldigingen op Instagram

Ook andere voormalige collega’s steunen Ware en bevestigen het onaanvaardbare gedrag van Michele tijdens de opnames. Na Samantha liet ook actrice Heather Morris via Twitter weten dat werken met Lea Michele geen pretje was. “Laat me heel duidelijk zijn: haat is een ziekte in Amerika waar we een geneesmiddel voor proberen te vinden. Dus ik wil geen haat verspreiden. Maar Lea heeft anderen zo lang respectloos behandeld, dat ik vind dat ze daar wel op aangesproken moet worden”, aldus de actrice, die Brittany speelde in Glee. Morris benadrukte dat ze er zelf in het verleden eigenlijk iets aan had moeten doen: “Dit heeft ook aan ons gelegen, want wij hebben het zo lang laten gebeuren zonder in te grijpen.”

Intussen heeft de actrice zich verontschuldigd met een bericht op Instagram, maar dat kwam bij vele volgers niet op de juiste manier aan omdat ze zegt “zich deze voorvallen niet te herinneren” en volgens hen niet oprecht haar excuses aanbiedt maar zichzelf probeert goed te spreken.

Door het voorval heeft Hello Fresh ook besloten om de samenwerking met Lea Michele stop te zetten. “Ons bedrijf staat racisme op geen enkele wijze toe. We zijn diep teleurgesteld en ontgoocheld dat deze claims over Lea worden gemaakt. Wij nemen dit zeer serieus en hebben besloten onze samenwerking met Lea stop te zetten”, liet het bedrijf weten.

Door lto