Het dilemma nu cafés en restaurants weer open mogen: gaan de prijzen omhoog om het verlies verder te beperken of niet?

Het dilemma nu cafés en restaurants weer open mogen: gaan de prijzen omhoog om het verlies verder te beperken of niet?

Ignace Wattenberge van restaurant Lys d’Or bood zijn klanten afhaalgerechten aan tijdens de lockdown Foto: fvv

Het water staat veel uitbaters van horecazaken aan de lippen. Nu ze komende maandag mogen heropenen met een resem maatregelen, lijkt de kans ook klein dat het geld weer zal binnenkomen zoals voordien. De meest logische oplossing voor dat omzetverlies lijkt dan de prijzen verhogen, maar is dat ook iets dat de horeca-uitbaters van plan zijn?

“Ik vind niet dat we prijzen nu moeten verhogen omdat het moeilijke maanden geweest zijn”, zegt Ignace Wattenberge. Wanneer de deuren van zijn restaurant komende donderdag weer openen, zal de chef van ...

MEER OVER HET CORONAVIRUS
Helden van corona
Slachtoffers van corona