Pro League wil alle profvoetballers voor 1 juli laten testen op coronavirus: “Over de financiering is nog niets beslist”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

De Pro League wil voor 1 juli alle voetballers in de Jupiler Pro League (1A) en Proximus League (1B) laten testen op mogelijke besmettingen met het coronavirus. Dat wordt donderdag door de Pro League bevestigd.

De Nationale Veiligheidsraad zette woensdag het licht op groen om alle sporten vanaf 8 juni te hervatten, met uitzondering van de contactsporten zoals judo, boksen, basket en voetbal. In die sporten moeten beoefenaars zich tot 1 juli nog steeds beperken tot contactloze trainingen in groepen van twintig personen. Nadien mogen tackles en duels opnieuw.

De Pro League, de vereniging van de profclubs in ons land, wil voor die datum alle spelers van 1A en 1B minstens één keer laten testen op COVID-19. Of er meer tests nodig zullen zijn, is niet duidelijk. Dat hangt af van de evolutie van de pandemie. Wel zal er na 1 juli en voor de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League (7 augustus) en de Proximus League (23 augustus) nogmaals minstens één test moeten worden afgelegd door alle spelers.

De Pro League zal die laten uitvoeren door een en hetzelfde laboratorium. Er is vooralsnog geen labo aangewezen. Of de clubs zelf, de Pro League of mogelijk zelfs de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) de tests zullen betalen, is ook niet geweten. “Over de financiering is nog niets beslist”, klinkt het.

Door Vincent Van Genechten
Helden van corona
Slachtoffers van corona
Meest recent