Wout van Aert wil zo snel mogelijk op hoogtestage (en Livigno ligt in poleposition)

Foto: BELGA

Wout van Aert overweegt om zo snel als mogelijk op hoogtestage te vertrekken. Aangezien werkgever Jumbo-Visma pas in juli een gelijkaardig trainingskamp organiseert, is de Kempenaar aan het uitkijken naar een individuele stage. Het Italiaanse Livigno lijkt de belangrijkste kandidaat.

Van Aert heeft het begrijpelijkerwijs gehad met rondjes draaien in de buurt van Herentals en is daarom op zoek naar een locatie om kwalitatiever te kunnen trainen. “Wout onderzoekt momenteel enkele pistes en Livigno hoort daar zeker bij”, bevestigt manager Jef Van den Bosch. “Eigenlijk zou het Spaanse Girona zijn voorkeur genieten maar reizen naar Spanje is momenteel nog geen optie.”

Italië stelt zijn grenzen eerstdaags volledig open en ook de internationale luchthavens worden weer bereikbaar. “Toch is transport voorlopig nog het grootste item”, klinkt het. “Wanneer kan er gevlogen worden, naar waar kan er gevlogen worden. Of hoe kan je rijden als je met de auto wil? We hopen zo snel mogelijk de antwoorden te hebben.”

Jumbo-Visma denkt aan een eerste hoogtestage eind juli met de kern voor de Tour waartoe Van Aert ook behoort. Maar in tegenstelling tot vele van zijn Tour-ploegmaten wil Van Aert er al op 1 augustus staan wanneer de Strade Bianche het internationale wielerseizoen opent.

Door gvdl
AANGERADEN