Abonnee worden? Kies je leesformule

Onze reporter probeert haar passie voor vlees en haar passie voor dieren te verzoenen: “Het vlees is zwak, maar verdoeme, zo lekker”

DE LOFTROMPET

Onze reporter probeert haar passie voor vlees en haar passie voor dieren te verzoenen: “Het vlees is zwak, maar verdoeme, zo lekker”

Foto: Shutterstock

Ik eet ze, ik streel ze, ik gril ze graag, ik zie ze graag, op een croque of in een hok, als pastei of in de wei: lang leve het biggetje, het kalfje, het lammetje. In elke vorm. Want ik ben én massief vleeseter én diehard dierenvriend. Ik eet dus van twee ­walletjes, wat elke dag problematischer wordt. Want hoe meer boerderijveldjes vol dartele beestjes ik passeer, hoe warmer ik het krijg in het koelvak van de Colruyt. Wat moet ik hiermee? Het vlees is zwak, maar verdoeme, zo lekker.

Als het over biefstuk gaat, ben ik een tjeef. Het begint al bij mijn bakvoorkeur: à point. De degelijke middenmoot. Geen extremistische keuzes à la bien cuit of bleu, nee, ik wil mijn vleesjes heel gewoon ...

AANGERADEN