“Bart Peeters speelde mij ooit na”: Marcel Vanthilt maakt er op radiozender Willy toch nog een straffe festivalzomer van

Marcel Vanthilt. © FRANK ABBELOOS

Het blijft stil op de festivalweides dit jaar, maar daar past Marcel Vanthilt (62) een mouw aan. Via de digitale radiozender Willy zal hij de komende zomermaanden de muziekfestivals bij de luisteraar thuis komen afleveren, keurig verpakt in anekdotes.

jdr

Rock Willy gaat het programma heten en negen weken lang haalt Vanthilt daarin persoonlijke herinneringen op aan legendarische festivaledities. Als rasechte muziekman schuimde Vantilt immers niet alleen festivals af, hij trad er ook op én presenteerde ze. “Soms deed ik dat zelfs allebei, ook al was dat op het Seaside Festival van 1985 een samenloop van omstandigheden. Seaside in De Panne was het Pukkelpop van die tijd en ik praatte er de acts aan elkaar.”

“Op een bepaald moment kwamen ze me zeggen dat de Britse reggaeband Aswad, wellicht in een dampende wietwalm, met hun busje was tegengehouden aan de grens. En of ik soms met Arbeid Adelt hun plaats kon innemen. Onze zangeres Dani Klein was al in De Panne, want zij stond daar met een standje tweedehandskleding. Ook Willy Willy, haar toenmalige vriend, was er. Maar Jan Vanroelen zat in Brussel en onze geluidsman Pierre en klankmadam Hilde woonden helemaal in Limburg. Omdat er in die tijd nog geen gsm’s bestonden, hebben we toen via Radio 2 een boodschap voor hen laten omroepen. Ongelooflijk maar waar: alle drie hoorden ze die en iets voor vier uur waren ze ter plekke voor het optreden.”

De show werd ook nog eens zo’n groot succes dat ze door Jan en alleman werden geïnterviewd, en Vanthilt niet verder kon presenteren. “Bart Peeters heeft toen mijn lange jas aangetrokken en als Marcel Vanthilt de presentatie voortgezet.”

Behalve dat soort onvergetelijke anekdotes uit de oude doos, belooft Vanthilt ook naar vandaag te zullen kijken. Zijn muziekkeuze zal focussen op de artiesten die normaal de zomerpodia van 2020 hadden moeten aandoen.

Rock Willy, vanaf 29 juni van maandag tot donderdag om 16 uur. Willy is te beluisteren via DAB+, de website willy.radio of het Radioplayer-platform

Aangeboden door onze partners

Lees ook