‘Temptation island’ blikt terug en vooruit in laatste aflevering: Een tegelspreuk, trouw- en verhuisplannen

Foto: Vijf

Na zestien afleveringen zit de ultieme relatietest er weer op. In de slotepisode blikken de (ex-)koppels terug op wat er is gebeurd en kijken ze vooruit naar wat de toekomst brengt. Al loopt dat gesprek niet bij iedereen even vlotjes.

Als er iets is wat we gaan missen na deze reeks van Temptation island, dan zijn het wel de filosofische vergelijkingen van Karim. Na zijn ‘witlof’-boutade haalt hij er vanavond ook weer een hele mooie uit zijn hoed wanneer hij het heeft over de liefde en relaties. “De zon schijnt niet altijd. Als het regent, ga je daarmee om en doe je een regenjas aan en begin je aan je dag. Zo is dat met een relatie ook.” Dat kan tellen als tegelspreuk.

‘Temptation island’ blikt terug en vooruit in laatste aflevering: Een tegelspreuk, trouw- en verhuisplannen

Iets minder filosofisch gaat het eraan toe tussen Zach en Simone. Die eerste ging op het eiland in de fout met Romée, maar heeft nu spijt. “Ik mis alles aan Simone, alles maakt me gelukkig als ik bij Simone ben”, zegt hij. Het is nog maar de vraag of die hem wel wil en kan vergeven. Zeker wanneer het gesprek stroever en stroever verloopt. “In Nederland is er nog meer gebeurd, nietwaar?” aldus Simone. “Dat heeft er niets mee te maken”, vindt Zach. “Ik vind niet, ik vind niet… nou, ik vind van wel”, repliceert zij.

Meerdere levels hoger

Arda is dan weer een nieuw leven begonnen. Niet met Elke of Eline aan zijn zijde, wel met verleidster Amber. De twee denken al na over een toekomst samen. “Eerlijk gezegd mis ik momenteel niks aan Elke. Alles wat ik nu heb met Amber is meerdere levels hoger dan wat ik met Elke had”, stelt Arda. “We hebben nog allebei businessplannen, daarna hopen we toch wel om te kunnen trouwen en ergens een mooi huisje te kopen.”

Vijf laat overigens weten heel tevreden te zijn over het voorbije seizoen. De zender bekijkt momenteel volop of er een vervolg mogelijk is.

Door eadp