Kylie Jenner is best verdienende beroemdheid

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Het Amerikaanse magazine Forbes heeft de 22-jarige televisiester Kylie Jenner tot best verdienende beroemdheid van het jaar gekroond. Jenner verdiende de voorbije twaalf maanden een slordige 590 miljoen dollar (520 miljoen euro) en laat daarmee de rest van de celebrities ver achter zich.

Vorig jaar moest Jenner met 170 miljoen dollar de eerste plaats nog laten aan Taylor Swift, maar voor de Amerikaanse zangeres waren de voorbije twaalf maanden geen financiële hoogvlieger. Zij zakt terug naar de 25ste plaats, terwijl Jenner dankzij de lucratieve verkoop van haar cosmeticamerk haar inkomsten aardig wist op te krikken.

Rapper Kanye West, echtgenoot van Jenner’s halfzus Kim Kardashian en aartsrivaal van Swift, staat op de tweede plaats. Hij verdiende volgens de schattingen van Forbes ongeveer 170 miljoen dollar tussen juni 2019 en mei 2020. De volledige top tien ziet er als volgt uit:

1. Kylie Jenner (590 miljoen)

2. Kanye West (170 miljoen)

3. Roger Federer (106,3 miljoen)

4. Cristiano Ronaldo (105 miljoen)

5. Lionel Messi (104 miljoen)

6. Tyler Perry (97 miljoen)

7. Neymar (95,5 miljoen)

8. Howard Stern (90 miljoen)

9. LeBron James (88,2 miljoen)

10. Dwayne Johnson (87,5 miljoen)

Forbes maakt elk jaar een lijst van de best verdienende beroemdheden. Het gaat om inkomsten voor belastingen.

Dat Jenner de lijst aanvoert, is opvallend: Forbes had vorige week haar status van miljardair ingetrokken omdat de televisiepersoonlijkheid de waarde van haar zakelijke activiteiten jarenlang zou overdreven hebben.

LEES OOK. “Fake miljardaire” Kylie Jenner loog over fortuin. Waarom? En hoeveel verdienen de Kardashians? (+)

Meest recent