Anderlecht haalt met Timon Wellenreuther een nieuwe doelman in huis: “Een eer om voor zo’n instituut te mogen voetballen”

Foto: Marcel van Dorst

Anderlecht heeft een nieuwe doelman vastgelegd. Paars-wit bereikte een akkoord met Timon Wellenreuther (24). De Duitser was de voorbije drie jaar titularis bij Willem II en tekent tot 2024.

LEES OOK. Puntenaftrek dreigt voor Anderlecht: Pro League-CEO Pierre François wil niet weten van uitstel Financial Fair Play-regels

Daar kon de voormalige Duitse belofteninternational transfervrij vertrekken, alleen vergat hij zijn contract blijkbaar formeel op te zeggen, waardoor de Nederlandse club meende nog recht te hebben op een (beperkte) transfersom. Maar dat hield Anderlecht dus niet tegen om het jeugdproduct van Karlsruher en Schalke 04 (dat hem een seizoen uitleende aan Mallorca) binnen te halen.

“Een eer”

“We zijn verheugd dat Timon ondanks de vele interesse voor RSC Anderlecht heeft gekozen. Timon brengt, ondanks zijn jonge leeftijd, ervaring en leiderschap bij aan onze kern. Hij is een meevoetballende doelman die perfect past binnen onze speelstijl”, verklaart sportief directeur Peter Verbeke.

“Het is een eer om voor instituut als RSC Anderlecht te mogen voetballen. Ik kan me helemaal vinden in de speelstijl van paars-wit en ik zal mijn uiterste best doen om de talentvolle jongeren bij te staan met mijn ervaring. Ik kijk er ook naar uit om de fans en de groep te leren kennen en het nieuwe seizoen aan te vatten”, aldus Timon Wellenreuther.

LEES OOK. Willem II-coach Adrie Koster over zijn keeper die vertrekt naar Anderlecht: “Wellenreuther past perfect bij Kompany” (+)

Tweede aanwinst

Wellenreuther - die ook naar Union Berlijn kon - kwam in 2017 naar Tilburg en stond uiteindelijk 77 keer onder de lat voor Willem II. Daarin hield hij zeventien keer zijn netten schoon. Vorig seizoen haalde de Duitser met zijn club de bekerfinale en dit seizoen dwong hij Europees voetbal af aan de zijde van onze landgenoot Mike Trésor. “Daar ben ik heel trots op”, zei Wellenreuther nadat de Nederlandse voetbalbond het seizoen 2019-2020 definitief stopzette.

Voor Anderlecht is het de tweede aanwinst voor komend seizoen. De Brusselaars plukten begin mei ook al de 19-jarige flankspeler Ilias Takidine weg bij Genk.

LEES OOK. Jeugdtalent Killian Sardella (18) vijf jaar langer bij Anderlecht: “Hij kan ambassadeur worden”

Anderlecht was op zoek naar een nieuwe doelman, omdat er momenteel heel wat onzekerheden zijn: eerste doelman Hendrik Van Crombrugge heeft een uitstekend seizoen achter de rug en staat daardoor in de belangstelling van heel wat clubs, Davy Roef vertrok definitief naar AA Gent en de spelerscarrière van Frank Boeckx lijkt afgelopen. Voormalig nummer een Thomas Didillon keert weliswaar terug van een uitleenbeurt aan Racing Genk, maar zijn toekomst in het Astridpark is erg onduidelijk.

Door David Van den Broeck, Vincent Van Genechten
AANGERADEN