Politie op zoek naar ex-vriendinnetje van Christian Brückner, de vermeende ontvoerder van Maddie McCann

Bron © Daily Mail

Foto: ASSOCIATED PRESS

De Politie is op zoek naar de minderjarige Kosovaarse ex-vriendin van Christian Brückner, hoofdverdachte in de zaak Madeleine McCann. Ze verbleef bij hem in een huis in de buurt van Praia da Luz voor de verdwijning van het driejarig Britse meisje.

Brückner zit achter de tralies in Duitsland nadat hij vorig jaar een 72-jarige Amerikaanse toeriste had verkracht in de Algarve, zo’n 18 maanden voordat Maggie verdween. Volgens de Britse krant Daily Mail bestaat de kans dat de man voorwaardelijk vrijgelaten zal worden en is de politie dus wanhopig op zoek naar bewijzen. Daarom proberen ze ook Brückner’s ex-vriendin op te sporen.

Naar verluidt had zijn ex vriendin het huis al verlaten voor Madeleine verdween en bleef Brückner alleen achter. Waarschijnlijk zou hij na haar vertrek in een busje geslapen hebben die volgens de rechercheurs gebruikt werd voor de ontvoering. Ze hopen dankzij zijn ex-vriendin meer te weten te komen over wat hij voor de verdwijning van Maddie allemaal gedaan heeft.

“Ik kan me inbeelden dat hij het gedaan heeft”

De nieuwe aanwijzingen naar het ex-vriendinnetje komen er nadat een voormalige kennis van Brückner aan een Duitse televisiezender vertelde dat hij ooit bedreigd werd door de 43-jarige man.

De man vertelde dat hij in een appartement had gewoond dat voorheen door Brückner werd gerund als kiosk en dat hij wist dat hij ‘een minderjarige vriendin uit Kosovo’ had. “Hij werd steeds agressiever”, zei de man. “Ik hoorde dat hij de kiosk verliet en met een meisje naar Portugal of Spanje zou gaan. Hij liet ook wekenlang honden achter in de kiosk. Ik kan me voorstellen dat hij achter de verdwijning van Maddie zit”, voegde hij eraan toe.

“Maddie leeft niet meer”

Donderdag liet de Duitse justitie weten ervan uit te gaan dat het kind niet meer leeft. “Voor een arrestatiebevel of een aanklacht is er nog onvoldoende (bewijs)”, zei Hans Christian Wolters van het parket van Braunschweig vrijdag. Er zijn opnieuw nieuwe aanwijzingen, een echte doorbraak is nog niet gelukt. De Duitse justitie heeft nog steeds niet uitgelegd waarom zij de Duitser in het vizier heeft gekregen en waarom ze aanneemt dat het meisje dood is.

Ondertussen zoekt het parket van Stendal naar eigen zeggen naar een mogelijke band tussen de zaak-Maddie en de vijf jaar geleden in Saksen-Anhalt verdwenen kleine Inga. Het onderzoek spitst zich toe op mogelijke aanknopingspunten voor een samenhang en of men de Duitse verdachte in de zaak-Maddie ook kan beginnen verdenken in de Duitse zaak. Verdere details gaf het parket van Stendal niet.

Inga uit Schönebeck in Saksen-Anhalt was vijf jaar oud toen zij op 2 mei 2015 uit een bos nabij Stendal spoorloos verdween. Daar was zij op familie-uitstap. Omvangrijke zoekacties en onderzoek konden niet uitklaren wat er met Inga is gebeurd.

Door lto
AANGERADEN