Red Flame Tessa Wullaert grijpt naast Engelse titel, ook al had Manchester City meer punten dan de nummer twee

Foto: Photo News

Geen titel voor Tessa Wullaert. De Engelse voetbalbond heeft beslist om de titel in de Women’s Super League toe te kennen aan Chelsea. Op basis van punten per wedstrijd.

Wullaert is einde contract bij de Citizens en hintte eerder al naar een vertrek. De aanvalster hoopte nog wel het seizoen in schoonheid te beëindigen met de titel, maar in Engeland werd twee weken geleden al beslist om de vrouwencompetitie stop te zetten. Wie tot kampioen zou worden uitgeroepen, dat was nog niet duidelijk. Tot nu: Chelsea mag vieren.

De laatste wedstrijden in het Engelse vrouwenvoetbal werden al op 23 februari afgehaspeld. Toen speelden Man City en Chelsea 3-3 gelijk.

Er dreigde daarna een heel kluwen. Er was namelijk een groot verschil in het aantal gespeelde wedstrijden: tussen 13 tot 16 wedstrijden. Zowel het Manchester City van Wullaert als Chelsea claimden de titel. City leidde in de stand met een punt voorsprong, maar had een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrenten uit Londen. Door een hoger aantal punten per wedstrijd zijn dus de Blues die de titel pakken, ondanks de koppositie van Wullaert en co.

Man City mag wel samen met Chelsea naar de Champions League, net als vorig seizoen toen onze landgenote ook tevreden moest zijn met de tweede plek (na Arsenal). Liverpool mag zich opmaken voor de tweede klasse, want de rode lantaarn speelde al een match meer dan concurrent Birmingham. Aston Villa promoveert.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent