Mondmaskers nog niet geleverd

De enveloppen staan in de Academie klaar om gevuld te worden met mondmaskers. Foto: if

Geraardsbergen - De mondmaskers die via een provinciale groepsaankoop door de stad zijn besteld zullen met vertraging in de brievenbussen zitten.

"De levering van de dertigduizend mondmaskers heeft vertraging opgelopen en worden pas vandaag (gisteren vrijdag nvdr) verwacht in Zaventem. Daarna moeten ze nog vrijgegeven worden door de douane" deelt de stad mee.

"De verdeling die bedoeld was om te starten op 10 juni zal hierdoor mogelijk een kleine vertraging oplopen" klinkt het. "Ondertussen zat het lokaal bestuur niet stil en werd alles in voorbereiding gebracht om de mondmaskers te bedelen. Er heerste een bedrijvigheid van jewelste de laatste weken in de lokalen van de Kunstacademie als voorbereiding op de levering van de herbruikbare mondmaskers en de filters. De enveloppen werden met hulp van vrijwilligers van adressen voorzien en in elke enveloppe zit een krantje met positieve verhalen van mensen over hoe ze de coronacrisis beleefd hebben. En uiteraard met de instructies hoe je de mondmaskers moet dragen en wassen."

"Alles staat klaar, het enige wat nog mist zijn de mondmaskers zelf. De provincie zegt dat ze hemel en aarde bewegen om de mondmaskers zo snel mogelijk te leveren aan de gemeenten." Oppositiepartij SP.A klaagde eerder al aan dat de mondmaskers rijkelijk laat komen. De stad besliste eerst eind april tot een samenaankoop met Ninove maar koos uiteindelijk voor de provinciale groepsaankoop."

Door Jan Lion
Helden van corona
Slachtoffers van corona