Verrassing tijdens assisenproces: beschuldigde bekent plots dat ze stiefdochtertje wel verdronk in bad

Foto: BELGA

Lebbeke -

Twee jaar lang heeft ze halsstarrig zitten ontkennen dat ze haar tweejarig stiefdochtertje Chelsea (2) opzettelijk in bad verdronken had. Maar beschuldigde Megan D’Haen (20) beseft op de eerste dag van haar assisenproces dat ze met de rug tegen de muur staat. “Ik beken. Ik heb het eigenlijk wel gedaan.”

Een absolute verrassing vrijdagmiddag in de assisenzaal in Gent. Nadat de openbare aanklager uitvoerig zijn akte van beschuldiging had voorgelezen, kreeg beschuldigde Megan D’Haen voor het eerst zelf het woord. Haar advocaten, Jeroen D’Hondt en Anthony Mallego, maakten al duidelijk dat er iets zat aan te komen. Zij zijn haar nieuwe advocaat, sinds anderhalve maand. “Meisje, het is nu aan jou om de waarheid te vertellen”, zeiden ze, terwijl de jury toekeek. Megan knikte en bevestigde even later. Voorzitter Antoon Boyen: “Is er iets wat u bij aanvang van het proces zelf al kwijt wilt? Iets wat niet aan bod is gekomen tijdens het onderzoek?”

Megan D’Haen: “Ja, eigenlijk wel. Ik beken, ik heb het eigenlijk wel gedaan.” Verstomming in de zaal en zeer emotionele reacties bij Shana en haar familie. Zij is de biologische moeder van het verdronken meisje Chelsea. Ook de voorzitter reageerde verrast. Hij liet de bekentenis onmiddellijk op papier zetten.

LEES OOK. Ze zocht op Google artikels op over “waaraan een kindje kan doodgaan”, nu staat Megan (20) terecht voor de moord op haar stiefdochter

Megan D’Haen staat sinds vrijdag terecht voor het hof van assisen in Gent omdat ze op haar achttiende in Lebbeke het kind van haar vriend Björn opzettelijk zou verdronken hebben. Tijdens het onderzoek is ze al die tijd halsstarrig blijven ontkennen dat ze Chelsea om het leven bracht. Het was zogezegd een ongeluk, maar daar komt ze vrijdag plots helemaal op terug. Ze riskeert voor het hof van assisen levenslang. Al zullen haar advocaten ongetwijfeld verzachtende omstandigheden pleiten omdat de jonge vrouw ook zelf een zeer traumatische jeugd beleefde.

Verrassing tijdens assisenproces: beschuldigde bekent plots dat ze stiefdochtertje wel verdronk in bad
Foto: rr
Door Marc Klifman
AANGERADEN
Meest recent