WNBA met Emma Meesseman en Julie Allemand wil week voor NBA Brandenton/Florida beginnen

Foto: USA TODAY Sports

Goed nieuws voor Belgian Cats Emma Meesseman en Julie Allemand: de WNBA wil op 24 juli, en één week voor de herstart van de NBA, het reguliere seizoen in de IMG Academy Florida/Brandenton aanvatten.

“Als de NBA effectief zal heropstarten zal er snel nieuws voor de WNBA volgen,” liet Emma Meesseman deze week optekenen. De woorden van de Belgian Cat en de MVP van de finale van de WNBA van vorig jaar met kampioen Washington Mystics waren nog niet koud of er volgde al snel officieus nieuws. De start van de WNBA, op 15 mei, werd door de corona-pandemie uitgesteld. Omwille van de tv-contracten moest eerst enerzijds een datum worden gevonden voor de hervattingen van de NBA vooraleer anderzijds een datum zou worden vrijgegeven voor de start van de WNBA. In de WNBA zijn er twaalf ploegen en die zouden op 24 juli en dus één week voor de herstart van de NBA (31 juli, Orlando/Florida-World Disney) in de IMG Academy in Brandenton/Florida de campagne willen aanvatten.

Na de reguliere fase volgen de play-offs die in oktober zou eindigen. De vertegenwoordigers van de 12 ploegen brengen nu het nieuws over naar coaches en speelsters. In dit voorstel zouden de speelsters 60 procent van hun huidig contract opstrijken. De clubs zouden nu met tegenvoorstellen komen, maar het is duidelijk dat een snelle deal in de maak is. Emma Meesseman, die vorig jaar na Ann Wauters de tweede Belgische was die de WNBA-titel veroverde, begint aan haar zevende campagne in de WNBA en met Washington Mystics. Collega Belgian Cat Julie Allemand (23) viert haar debuutseizoen in de WNBA bij Indiana Fever en is na Meesseman, Wauters, Kim Mestdagh en Hind Ben-Abdelkader de vijfde Belgische in de WNBA.

Door Patrick Ceulemans
  • AANGERADEN