Alle 57 politieagenten nemen ontslag als protest tegen schorsing collega’s

Bron © The Daily Mail, The Washington Post

Alle 57 agenten van een politieteam in Buffalo, in de Amerikaanse staat New York, zijn opgestapt uit het Emergency response Team als protest tegen het ontslag van twee collega’s. Ze werden geschorst nadat uit beeldmateriaal was gebleken dat ze een 75-jarige vredesactivist tegen de grond hadden geduwd. Het slachtoffer raakte zwaargewond aan het hoofd.

Op de beelden is te zien hoe een bejaarde activist met mondmasker, tijdens een vreedzame betoging tegen politiegeweld en racisme, omver wordt gelopen. Met een harde klap vliegt hij op de stoep. Hoewel hij hevig bloedde aan het hoofd en roerloos bleef liggen, liep de politie gewoon door.

De twee agenten, die de man aantikten, werden prompt naar huis gestuurd zonder loon. Donderdag al, toen de video uitlekte op Facebook. Maar dat was zeer tegen de zin van hun 57 collega’s. Zij namen ontslag uit het Emergency Response Team. Wat hun protest iets minder dwingend maakt. Ze blijven dus gewoon agent in hun vertrouwde team.

“Fysiek onwel”

Burgemeester Byron W. Brown stelde op Twitter “zeer verontrust” te zijn door de video en dat een politieonderzoek is ingesteld. Het slachtoffer verkeert volgens Brown in een „stabiele, maar ernstige toestand.”

Gouverneur Andrew Cuomo van New York noemde het voorval “geheel ongerechtvaardigd en volkomen schandelijk.” “Ik voelde me fysiek onwel toen ik de beelden zag”, zei hij. “Mijn maag deed zeer. Ik had er hetzelfde gevoel bij als de afgelopen negentig nachten, toen ik de officiële cijfers kreeg van het aantal coronadoden.”

Cuomo zei vrijdag nog gesproken te hebben met het 75-jarige slachtoffer. „Goddank leeft hij nog.”

bekijk ook

Trump tijdens persconferentie: “Niemand heeft zoveel voor zwarte gemeenschap gedaan als ik”

Tv-presentator tegen ziedende voormalig advocaat van Trump: ‘Je blaft in het rond als een gek’

Dwayne ‘The Rock’ Johnson haalt uit naar Donald Trump in krachtige videoboodschap: “Waar ben je?”

AANGERADEN
Meest recent