Kunstcentrum Netwerk heropent de deuren

Foto: *

Aalst - vrijdag 29 mei gooide Netwerk Aalst haar deuren terug open voor het grote publiek. Voor de Aalsternaar is de heropening een opportuniteit om terug fysiek kunst te beleven en ervan te genieten.

De tentoonstelling Occupie Paradit van de internationaal gerenomeerde kunstenaars Alex Cecchetti en Laure Prouvost (Biënnale van Venetië) wordt verlengd tot 18 oktober. Cecchetti en Prouvost transformeerden Netwerk Aalst in een meeslepende multivocale installatie en nemen de bezoeker mee in een paradijs waar je verhalen hoort over de kosmos en de liefde. De tentoonstelling is te bezoeken op vrijdag en zaterdag van 13 tot 18 uur. Tickets dien je vooraf te reserveren, dit kan via een e-mail naar info@netwerkaalst.be of een telefoontje op 053 70 97 73. Samen met de andere maatregelen wordt er voor een veilig bezoek aan Netwerk gezorgd.
 
Bovendien wapperen er nog steeds vlaggen van verschillende kunstenaars aan de Houtkaai. Zo werd donderdag een vlag van Laure Prouvost gehesen. Tot einde juli veranderen de vlaggen wekelijks. In deze moeilijke periode wil Four Flags zo kunstenaars ondersteunen en kunst in de openbare ruimte onder de aandacht brengen. Four Flags spreidt zich uit over verschillende steden en culturele instellingen in Vlaanderen, Nederland en Brazilië.

Momenteel kan Netwerk Aalst nog geen filmprogramma aanbieden, maar in afwachting tippen ze op hun facebookpagina wekelijks de beste films die op televisie gespeeld worden.

Door Veronique Van Geit
AANGERADEN