Jonge vrouw (19) zwaargewond na frontale botsing tegen vrachtwagen

Foto: Photo News

Herent -

Een jonge vrouw (19) is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt bij een ongeval in Herent. Ze reed frontaal in op een vrachtwagen die uit de tegengestelde richting kwam. De vrouw zat geklemd en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De trucker bleef ongedeerd.

Het ongeval vond plaats op de Wijgmaalsesteenweg. Iets voor middernacht is de jonge vrouw frontaal gebotst op een vrachtwagen die uit de tegengestelde richting kwam. De vrouw kwam uit de richting van Herent, de truck uit de richting van Wijgmaal.

Gezien de jonge vrouw een tijdlang geklemd zat en bevrijd moest worden door de brandweer, moet de klap immens zijn geweest. Er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak van het ongeval. “Allicht is dit te wijten aan overdrijven snelheid en is de vrouw de controle over het stuur verloren”, aldus Johan Vanhumbeeck, commissaris van de politiezone Herko.

De vrouw werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. De vrachtwagenchauffeur is ongedeerd. De Wijgmaalsesteenweg was door het ongeval een tijdlang volledig afgesloten. De vrachtwagen was geladen met een koelcel, wat de takelwerken bemoeilijkte.

Door atb
AANGERADEN
Meest recent