Agent te paard in Londen botst met hoofd tegen verkeerslicht en valt: lichte paniek en schermutselingen

Foto: AP

Het is zaterdag even tot schermutselingen gekomen tussen politie en betogers tijdens de ‘Black Lives Matter’-betoging in Londen. Zo is een agent gewond geraakt nadat hij van zijn paard viel. Op video’s die rondgaan op sociale media is te zien hoe de agent te paard met zijn hoofd tegen een verkeerslicht botst en dan van zijn paard valt.

Na de val werd de agent gewond afgevoerd. Omdat het paard doorliep, brak er lichte paniek uit. Vervolgens begonnen enkele betogers met flessen te gooien en staken ze voetzoekers af.

Bij Sky News reageren betogers boos op de enkelingen die met objecten en stenen gegooid hebben. “De echte boodschap gaat verloren”, klink het. “Dit is een smet op de echte reden waarom we hier zijn. Ze stellen ons in een slecht daglicht. We zijn hier om te protesteren tegen wat (racisme nvdr.) al honderden jaren aan de gang is en recent opnieuw de kop opstak: structureel racisme en politiegeweld.”

Nog volgens Sky News keerde de rust snel terug. Intussen hebben de agenten hun charge gestaakt en staan ze al minuten stil.

Door adm
AANGERADEN