Abonnee worden? Kies je leesformule

Antwerpenaar getuigt over hoe broer vier jaar geleden werd ontvoerd: “De politie zei: Betaal nu, je laat je broer toch niet in de steek?”

Antwerpenaar getuigt over hoe broer vier jaar geleden werd ontvoerd: “De politie zei: Betaal nu, je laat je broer toch niet in de steek?”

De jongere broer van Othman El B. (niet op foto) werd in 2016 ontvoerd voor losgeld. “Net als die gijzelnemers die die Genkse jongen meenamen, gingen de ontvoerders van mijn broertje ervan uit dat zijn familie die miljoenen losgeld zo op tafel zou kunnen leggen.” Foto: Getty

In 2016 werd de jongste broer van Antwerpenaar Othman El B. (32) gekidnapt. De ontvoerders eisten miljoenen losgeld van Othman, maar na 37 dagen kon zijn broer ontsnappen uit het Parijse appartement waar hij werd gevangengehouden. Othman vertelt voor het eerst over de onderhandelingen met de ontvoerders en het lastige wedervaren met de politie. “De politie zei: Betaal nu, je laat je broer toch niet in de steek?

Othman El B.
Betalen aan de kidnappers was geen oplossing. Vanaf het moment dat je betaalt, gaan ze meer vragen. En welke garantie had ik dat ze mijn broertje zouden vrijlaten?

De federale gerechtelijke politie van Limburg arresteerde vorige week zeven mannen die betrokken zouden zijn bij de ontvoering van de 13-jarige zoon van een beruchte drugshandelaar uit Genk. De jongen ...

AANGERADEN
Meest recent