Egan Bernal mikt op de Giro in 2021: “Alle drie de grote rondes winnen”

Bron © Cyclingnews

Foto: AFP

Egan Bernal staat in augustus aan de start van zijn derde Tour de France, maar de twee andere grote ronden betwistte hij nog ooit. Toch is het zijn ambitie om ook de Giro en de Vuelta nog te winnen. Te beginnen met de Ronde van Italië volgend jaar. Daar heeft de klimmer zelfs een trainingsrit in het donker voor over.

De 23-jarige Colombiaan van Team Ineos won als eerste Colombiaan ooit de Tour. Dit jaar gaat hij resoluut voor een tweede eindzege, maar ook de Giro staat op zijn verlanglijstje. “Het is een ronde die me na aan het hart gaat en als ik meedoe, is het om te winnen”, vertelt hij aan de Italiaanse krant La Stampa. “Daarna wil ik hetzelfde doen in de Vuelta. Het lijkt me geweldig om ze alle drie te winnen en onderdeel te zijn van de geschiedenis van mijn sport.”

Eerst gaat het rastalent er alles aan doen om een tweede gele trui te veroveren. Met Froome en Thomas heeft Ineos meerdere troefkaarten aan de start. “Ik heb een uitstekende relatie met Froome en Thomas”, vertelt Bernal als hij nog maar eens moet uitleggen hoe het nu precies zit met het kopmanschap binnen de Britse wielerformatie. “We zijn eerlijk met elkaar, als echte professionals. Zoals altijd zal de koers bepalend zijn. Ik heb veel vertrouwen in het team.”

Zeven renners wisten in alle grote rondes binnen te rijven. Eddy Merckx, Bernard Hinault, Jacques Anquetil, Felice Gimondi en Alberto Contador deden het. In het huidige peloton slaagden nog twee renners in het huzarenstukje: Vincenzo Nibali en Bernals ploegmaat Chris Froome.

Trainen tot in het donker “om 100 jaar te worden”

Een grote ronde win je niet zomaar. Trainingsbeest Bernal had er gisteren een fikse tocht op zitten. Na 7,5 uur op de fiets had Bernal er 237 kilometer opzitten, goed voor meer dan 3000 hoogtemeters in totaal. “Om 100 jaar te kunnen worden”, schreef Bernal erbij op Instagram. De trainingsrit liep ook een beetje uit: de Colombiaan kwam in het donker toe.

Egan Bernal mikt op de Giro in 2021: “Alle drie de grote rondes winnen”
Foto: Instagram
Egan Bernal mikt op de Giro in 2021: “Alle drie de grote rondes winnen”
Foto: Instagram
Door jmg
AANGERADEN