Teammanager van Greg Van Avermaet bevestigt: “CCC zal volgend jaar geen hoofdsponsor meer zijn”

Foto: BELGA

Teammanager Jim Ochowicz bevestigt dat CCC Team op zoek gaat naar een nieuwe titelsponsor volgend seizoen. Schoenenfabrikant CCC houdt het na dit seizoen voor bekeken bij de ploeg van Greg Van Avermaet.

“In 2021 zal CCC niet langer de titelsponsor zijn, dus we zijn nu actief op zoek naar een nieuwe titelsponsor”, zegt Ochowicz in een statement. “Het zijn onzekere tijden, maar we zijn ervan overtuigd dat er bedrijven zijn die willen investeren in de wielersport, vooral gezien de toenemende populariteit van fietsen in de afgelopen maanden in de wereld.”

Ochowicz maakt zich weinig zorgen: de ploeg zal ook volgend jaar nog bestaan. “Onder het eigendom en de licentie van Continuum Sports zijn we gegroeid van een Amerikaans continentaal team in 2007 naar een van de grootste WorldTour-teams in het peloton de afgelopen jaren. We zijn van plan om met een nieuwe titelsponsor door te gaan.”

In 2020 kan de Poolse ploeg wel nog rekenen op de steun van CCC. “En we willen nog steeds de doelen halen die we in december geformuleerd hebben”, vervolgde Ochowicz. “We willen nog steeds een Monument winnen en ritzeges in alle drie de Grote Rondes. Elke wedstrijddag wordt een kans voor onze renners. Het is duidelijk dat hun resultaten in de eerste races zeer belangrijk zullen zijn in het verzekeren van het langetermijnproject van het team.”

Teammanager van Greg Van Avermaet bevestigt: “CCC zal volgend jaar geen hoofdsponsor meer zijn”
Foto: Photo News

Onzekere toekomst voor vier landgenoten

Naast kopman Greg Van Avermaet rijden ook Serge Pauwels, Nathan Van Hooydonck, Guillaume Van Keirsbulck en Gijs Van Hoecke voor de oranje wielerformatie.

Van Avermaet en Van Hooydonck hebben nog een contract tot eind 2021, maar zullen nog even moeten afwachten of er zich wel degelijk een nieuwe hoofdsponsor aandient. Cosponsor Giant wil doorgaan, maar niet als hoofdsponsor. Twee jaar na het afhaken van BMC moet Greg Van Avermaet dus opnieuw op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Of een nieuwe ploeg.

LEES OOK. Akkoord tussen management en renners CCC: minstens helft van jaarwedde wordt uitbetaald

Door jmg
AANGERADEN
Meest recent