Acteurs ongerust: valt het doek over ‘De buurtpolitie’?

© Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Is het afgelopen met het razend populaire ‘De buurtpolitie’? VTM heeft alleszins nog geen nieuw seizoen besteld van de reeks en dat zorgt voor onrust bij de acteurs, schrijft Dag Allemaal.

VTM bevestigde eerder al dat ze momenteel geen nieuwe afleveringen meer bestellen en dat ze er nu zo’n 800 beschikbaar hebben om opnieuw uit te zenden wanneer nodig. Voor de acteurs is het dus nagelbijten. Vooral de acteurs die er pas bij waren, geloven niet dat er nog nieuwe afleveringen bij komen.

© De Buurtpolitie

Dempsey Hendrickx (32) startte een jaar geleden als stagiair Vince. “Eerlijk, in mijn hoofd is het gedaan met ‘De buurtpolitie’”, zegt hij aan Dag Allemaal. ”Misschien zeg ik dat tegen mezelf om over enkele maanden niet teleurgesteld te worden als het doek definitief valt. Ik ben al blij dat ik weer wat boekingen krijg voor presentatie-opdrachten en stemmenwerk. Maar op ‘De Buurtpolitie’ reken ik niet meer, in feite.”

Voor heel wat van de acteurs dreigen er financiële problemen nu alles in de tv-wereld stil ligt. Enkel Andy Peelman (36), het populairste gezicht van de reeks, Ilse La Monaca (40) en Willy Herremans (70) moeten zich financieel geen zorgen maken. La Monaca zegt te kunnen blijven lesgeven en Heremans zetelt nog twee dagen per week als rechter aan de arbeidsrechtbank in Brussel.

De agenda van Peelman blijft dan weer goed gevuld met voorbereidingen voor zijn nieuwe programma met Dina Tersago en mogelijk een nieuw seizoen van ‘Andy op patrouille’.

Aangeboden door onze partners

Lees ook