Al 2.400 fietsliefhebbers schreven zich in om te knechten voor een wereldtopper in Virtual Baloise Belgium Tour

Olivier Naesen gaat er naar eigen zeggen “lange ritten van maken”. Dus met veel kilometers en dan kan hij een meesterknecht wel gebruiken. Foto: BELGA

Twaalf profrenners, acht mannen en vier vrouwen, goed voor evenveel ploegen. Dat is de basis van het deelnemersveld aan de Virtual Baloise Belgium Tour, die komende woensdag 10 juni uit de startblokken schiet. De kopmannen zoeken tegen woensdag zo veel mogelijk meesterknechten en hun oproep viel niet in dovemansoren: al 2.400 fietsliefhebbers schreven zich in, laat Golazo weten.

De kopmannen zijn Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Victor Campenaerts, Laurens De Vreese, Xandro Meurisse, Toon Aerts en Robbe Ghys. Jolien D’hoore, Sanne Cant, Ceylin Alvarado en Ellen Van Loy zijn kopvrouw van een uitsluitend vrouwenteam.

Maar om te kunnen winnen hebben ze jouw hulp nodig. Al wie graag fietst, kan zich inschrijven om meesterknecht te zijn en belandt automatisch en willekeurig bij één van kopmannen of -vrouwen in de ploeg. Ieder legt individueel zijn of haar kilometers af, het is niet de bedoeling om letterlijk in het wiel van de kopman- of vrouw te kruipen.

Alle kilometers samen vormen het totaal van de ploeg en zo wint elke dag de ploeg met de meeste kilometers de ‘rit’. Na vijf dagen kennen we de eindwinnaar. Of iemand veel of weinig fietst, trager of sneller, op weg of op de rollen: het maakt niet uit. Iedereen wordt automatisch ingedeeld bij één van de ploegen en elke kilometer telt.

Wil je bij één van deze kopmannen in de ploeg zitten? Er kan nog steeds ingeschreven worden, maar als je wil meedoen voor het algemene klassement moet je minstens twee ritten meerijden.

Schrijf je nu hier in en rij samen met hen de meeste kilometers bij elkaar vanaf woensdag!

Door vml
AANGERADEN