“Geheime test” loopt fout af voor Thierry Neuville: Belgische rallykampioen crasht zwaar in Finland

Pech voor Thierry Neuville. Onze landgenoot mocht na bijna drie maanden weer achter het stuur van zijn rallywagen kruipen, maar reed z’n Hyundai stuk. Gelukkig zonder erg voor de vicewereldkampioen en zijn co-rijder Nicolas Gilsoul.

Tussen januari en midden maart vonden de eerste drie WK-manches plaats in Monte Carlo, Zweden en Mexico. Neuville won de opener in Monte Carlo en stond na drie rally’s derde in de tussenstand voor de wereldtitel. Daarna werden de volgende zes races uitgesteld of geannuleerd (Argentinië, Portugal, Sardinië, Kenia, Finland en Nieuw-Zeeland). Mogelijk hervat het kampioenschap met de rally van Turkije (24-27 september).

Maar eind mei werd het testverbod opgeheven en Hyundai was het eerste merk dat weer de snelheid opzocht. Met geheime testen (dus zonder veel pottenkijkers) in Finland, goedgekeurd door de FIA.

Maar op de eerste testdag liep het mis voor Neuville. Hij ging over kop in een bocht en kwam op z’n zij naast de grintweg terecht. Neuville en Gilsoul kwamen er met de schrik vanaf, maar hun rallywagen was wel flink beschadigd.

Door Vincent Van Genechten
  • AANGERADEN