Jasper Philipsen is een van de vijf zekerheden in de Vuelta-selectie van UAE Team Emirates

Bron © BELGA

Philipsen mag zich opmaken voor zijn tweede grote ronde Foto: BELGA

Jasper Philipsen is door UAE Team Emirates opgenomen in de selectie voor de Ronde van Spanje. Hij krijgt al zeker David De la Cruz, Davide Formolo, Fabio Aru en Rui Costa naast zich van 20 oktober tot 8 november.

Voor de 22-jarige Philipsen wordt het de tweede grote ronde. Vorig jaar debuteerde hij in de Tour, waar hij zich (voor zijn opgave) toonde met drie top 10-noteringen in de sprints. Begin dit seizoen, toen er voor de coronacrisis nog werd gekoerst, keerde Philipsen terug met de puntentrui uit de Tour Down Under.

Pogacar als kopman naar de Tour

UAE Team Emirates gaf ook al de eerste namen vrij voor de Ronde van Frankrijk (29/8-20/9) en de Ronde van Italië (3-25/10). Aru, Formolo en De la Cruz rijden ook zeker de Tour, net als het Sloveense toptalent Tadej Pogacar en de Noorse sprinter Alexander Kristoff. De 21-jarige Pogacar eindigde vorig seizoen in de Vuelta, zijn eerste grote ronde, meteen als derde en beste jongere en schreef drie etappes op zijn naam.

Voor de Giro liggen al zeven renners vast: de Colombianen Fernando Gaviria en Sebastian Molano, de Argentijn Maximiliano Richeze, de Amerikanen Brandon McNulty en Joe Dombrowski, en de Italianen Valerio Conti en Diego Ulissi.

De selecties worden in de loop van de volgende weken aangevuld, stelt het team nog.

Door jmg
AANGERADEN