Documentaire over Lance Armstrong nu ook te zien in ons land

© AP

De ESPN-documentaire ‘LANCE’ maakte heel wat los in de (Amerikaanse) wielerwereld. Voor Belgische koersliefhebbers was het wachten voor de tweedelige reeks hier werd uitgezonden. Maar daar komt nu verandering in.

Vincent Van Genechten

“Ik ga niet liegen. Ik ga je mijn waarheid vertellen”, zei de 48-jarige Armstrong in de trailer die in mei uitgezonden werd. Naast Armstrong komen ook onder anderen ex-ploeggenoot George Hincapie en de voormalige topman van USA Cycling Derek Bouchard-Hall aan het woord.

In 2013 gaf de Amerikaan in een interview met Oprah Winfrey toe dat hij tijdens het grootste deel van zijn carrière doping gebruikte. ‘The Boss’ werd vervolgens levenslang geschorst en speelde zijn zeven Tourzeges kwijt.

ESPN schetste in de documentaire de op- en neergang van de Texaan en zond het eerste deel op 24 mei uit in de VS. Intussen kocht Proximus de rechten van de documentaire. De première staat gepland voor vrijdag 12 juni om 21 uur op de Proximus Sports en zal ook beschikbaar zijn in de op aanvraag catalogus van de Belgische zender.

LEES OOK. ‘Lance’, de docu over Amstrong, is meer dan het bekijken waard (maar niet om de ‘dopingonthullingen’)

LEES OOK. Armstrong geeft in tweedelige docu-serie ’LANCE’ advies aan zoon Luke: “Doping? Een slecht idee, maar...”

Aangeboden door onze partners