Snel en lekker zonder prekerige toon: vegan recepten voor wie eens iets anders wilt
Onze verste vegetarische herinneringen voeren ons terug naar een lang vervlogen studententijd, naar een herenhuis in de Gentse universiteitswijk waar je aanschoof voor een groot bord rijst, granen, peulvruchten en andere groenten, geserveerd in de vorm van halve bollen die met een soortement ijsschep uit een bak werden geschraapt Het was gezond én goedkoop, maar het oogde niet bepaald appetijtelijk en smaakte flauw en flets. Vele jaren later ervoeren we tijdens een Chinareis, op een memorabel meergangendiner in een restaurant dat werd gerund door monniken, dat veggie ook geweldig lekker en een lust voor het oog kan zijn. Alleen was er wel ontzaglijk veel werk in gekropen.
edk
Koken met wilde planten? Wij hebben het getest en dat was geen onverdeeld succes: “De taart wordt naar de mesthoop verwenst”
Makkelijkste ‘kookboek’ ooit: met deze tips pimp je kant-en-klare gerechten uit de supermarkt
Het kookboek dat ons vis uit blik leerde waarderen... tot op zekere hoogte: “Hier trek ik de grens”