Abonnee worden? Kies je leesformule

Snel en lekker zonder prekerige toon: vegan recepten voor wie eens iets anders wilt

Kookboek op de rooster

Snel en lekker zonder prekerige toon: vegan recepten voor wie eens iets anders wilt

Onze verste vegetarische herinneringen voeren ons terug naar een lang vervlogen studententijd, naar een herenhuis in de Gentse universiteitswijk waar je aanschoof voor een groot bord rijst, granen, peulvruchten en andere groenten, geserveerd in de vorm van halve bollen die met een soortement ijsschep uit een bak werden geschraapt Het was gezond én goedkoop, maar het oogde niet bepaald appetijtelijk en smaakte flauw en flets. Vele jaren later ervoeren we tijdens een Chinareis, op een memorabel meergangendiner in een restaurant dat werd gerund door monniken, dat veggie ook geweldig lekker en een lust voor het oog kan zijn. Alleen was er wel ontzaglijk veel werk in gekropen.

Dat een smakelijk vegetarisch of veganistisch bord op tafel zetten sowieso meer werk vraagt, is een misvatting, vindt Katy Beskow. Als gerenommeerde Engelse veganchef, -auteur en -lesgever is het haar ...