Eintracht Frankfurt bekampt Bayern met uniek en nu al uitverkocht shirt #blacklivesmatter

Foto: Twitter Eintracht Frankfurt

Woensdagavond maken competitieleider Bayern München en Eintracht Frankfurt uit wie Bayer Leverkusen vervoegt in de finale van de Duitse beker, die op 4 juli in Berlijn gespeeld wordt. De bezoekers gaan de strijd alvast aan met een uniek shirt.

Frankfurt zal namelijk in een zwart en witte uitrusting spelen. Op de borst van spelers als Bas Dost en André Silva zal #blacklivesmatter te lezen zijn. De club wil daarmee haar steun uitspreken voor de vele betogers over de hele wereld, die zich verzetten tegen racisme en politiegeweld. Na de gewelddadige dood van de zwarte arrestant George Floyd eind vorige maand in Minneapolis wordt overal in de wereld geprotesteerd, met deze leuze als een van de thema’s.

Hoofdsponsor Indeed van Eintracht Frankfurt heeft voor deze wedstrijd ruimte gemaakt op het tenue om de boodschap uit te dragen. “Als team en als club verwerpen we alle vormen van racisme en vandaag willen we dat nog eens extra benadrukken”, liet sportdirecteur Fredi Bobic weten.

“Er is geen overwinning zonder diversiteit”, tweette de club ook nog een uitspraak van ex-speler Tony Yeboah, de eerste Afrikaanse kapitein in de Bundesliga en ambassadeur van Frankfurt.

De nummer elf uit de Bundesliga moest wel heel wat supporters teleurstellen. Het shirt was namelijk in een mum van tijd uitverkocht en is voorlopig niet meer te koop. Of er nog bijgemaakt worden, is op dit moment niet geweten.

De winnaar van het duel in München speelt op 4 juli in Berlijn tegen Bayer Leverkusen, dat dinsdag in de eerste halve finale vierdeklasser FC Saarbrücken versloeg.

Door Vincent Van Genechten