Van horecaondernemer naar hulpverlener en weer terug: “Al snel bleek dat veel mensen hulp konden gebruiken”

Silke Heylen en Johan Verschoren van Bisto Evarist in Lier.

Silke Heylen en Johan Verschoren van Bisto Evarist in Lier. © Chris Van Rompaey

Bistro Evarist, op de hoek van de Berlaarsestraat en de Arthur Vanderpoortenlaan in Lier, gaat vrijdag weer open. De zaakvoerders hielden zich in hun woonplaats Herenthout de voorbije drie maanden nuttig bezig als hulpverleners.

Chris Van Rompaey

“Voor we in 2018 hier in Lier onze bistro openden, werkten we allebei in de zorg”, zegt Johan Verschoren. “Ik was gedurende dertien jaar actief als zorgkundige voor mensen met een beperking, maar ook in ziekenhuizen, vooral op de spoedafdeling. Silke werkte dan weer als sociaal-cultureel werker, onder meer ook in Lier met jongeren.”

“Zodra we, net als alle andere horecazaken, op 13 maart onze bistro moesten sluiten, werd het ons al vlug duidelijk dat er heel wat mensen hulp konden gebruiken. Boodschappen doen, wandelen met de hond: niets was ons te veel. Onze missie om onze klanten zich hier te laten thuisvoelen in een huiselijke en familiale sfeer, bogen we in die periode om naar hulp bieden aan iedereen die er nood aan had. Klanten van wie we wisten dat ze alleen zijn, belden we af en toe op. Tja, naar Lier komen, mocht immers niet, want dat was geen essentiële verplaatsing”, zegt Silke Heylen.

Twintig plaatsen minder

Hoewel de horeca maandag opnieuw mocht openen, wachten Johan en Silke daarmee nog tot morgen, vrijdag. “Die beslissing was vlug gemaakt. We willen namelijk niet inleveren op kwaliteit en versheid. Onze leveranciers konden trouwens ook niet alle producten op 8 juni leveren. Maar nu zijn we klaar, ook met de nieuwe indeling van de bistro met zestien plaatsen binnen en nog eens evenveel plaatsen op het terras. Door de verplichte afstandsregels betekent dat in totaal twintig plaatsen minder”, berekent Johan Verschoren.

De heropening van Bistro Evarist gaat gepaard met de introductie van een nieuwe lunch- en dinerkaart.

www.facebook.com/bistroEvarist

LEES OOK

Nu in het nieuws