Adil en Bilall krijgen financiële steun voor nieuwe Belgische film ‘Rebel’

Adil & Bilall.

Adil & Bilall. © DBA

Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn bezig met de voorbereiding van een nieuwe Belgische film, Rebel, en daarvoor kunnen ze alvast rekenen op steun van Screen Flanders. Die organisatie ondersteunt filmprojecten die in Vlaanderen worden gedraaid of er gebruikmaken van onze audiovisuele infrastructuur. De film die eerder de werktitel Kawasaki droeg, kreeg in 2018 al productiesteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

jdr

LEES OOK. Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn weer klaar om erin te vliegen: “Lockdown bood de rust die we nodig hadden” (+)

De nieuwe film van de makers van Bad boys for life en Patser draait rond Nassim, een 13-jarige Marokkaanse jongen die na de dood van zijn vader naar een eigen identiteit op zoek gaat. Zijn moeder Leila probeert hem angstvallig weg te houden van zijn oudere broer Karim, een lokale dealer en gangster. Ondanks zijn jonge leeftijd moet Nassim beslissen hoe de rest van zijn leven er zal gaan uitzien.

Voor hun nieuwe speelfilmproject doen Adil en Bilall opnieuw een beroep op een aantal Vlaamse getrouwen onder wie chef fotografie Robrecht Heyvaert en componist Hannes De Maeyer. “Welke acteurs aan het project verbonden zullen zijn en wanneer de opnamen beginnen, kunnen we momenteel nog niet zeggen”, aldus producent Dimitri Verbeeck van Caviar Antwerpen. “Dat moet worden bekeken in functie van de coronamaatregelen en naargelang de drukke agenda van Adil en Bilall.

LEES OOK