Laurens De Vreese vreest “sabotage” in Virtual Baloise Belgium Tour: “Heb jij die controleurs op mij afgestuurd?”

Foto: Photo News

De Virtual Baloise Belgium Tour is niet zomaar een tijdverdrijf voor de wielerprofs die eraan deelnemen. Integendeel, er heerst zelfs een zekere rivaliteit. Relatief gezien dan.

Tijdens de Virtual Baloise Belgium Tour rekenen kopmannen uit het peloton op hun knechten. Wielertoeristen kunnen zich aansluiten en proberen op vijf dagen tijd zo veel mogelijk kilometers te rijden. Na de eerste dag nam Team Oliver (Naesen) resoluut de leiding bij de mannen, bij de vrouwen ging Ceylin del Carmen Alvarado goed van start.

Laurens De Vreese moest het stellen met een voorlopige zesde plaats en was er dus op gebrand om op dag twee stevig te knallen. Maar dat plan viel gedeeltelijk in het water. De renner van Astana kreeg namelijk onverwacht dopingcontroleurs over de vloer.

“Hierdoor mis ik enkele kilometers natuurlijk”, reageerde De Vreese op Twitter, waarbij hij Oliver Naesen leek aan te duiden als de schuldige.

Naesen reageerde kort maar krachtig: “Mooi zo”. Waarop De Vreese dan weer liet weten dat hij de controleurs gevraagd had om ook eens bij de kopman van AG2R langs te gaan. Of misschien was het wel een idee van Remco Evenepoel, suggereerde iemand. “Rivaliteit ten top hier #thegameison”, reageerde De Vreese al lachend.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN