Joe Biden begint campagne tegen opruiend en ‘fake’ nieuws op Facebook: “Zelfs als het om de president gaat”

Bron © BELGA

Joe Biden Foto: AFP

De Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden richt zijn pijlen op Facebook. Hij is een campagne begonnen om het bedrijf te dwingen om nepnieuws tegen te gaan. Ook zou Facebook moeten ingrijpen als gebruikers bijvoorbeeld opruiende taal bezigen, “zelfs als het om de president gaat”.

De Democraat heeft onder meer een petitie opgezet die mensen kunnen tekenen. Ook heeft hij een open brief geschreven aan Facebook-topman Mark Zuckerberg. Binnenkort moet er volgens Amerikaanse media ook nog een filmpje verschijnen dat de zaak helder uitlegt.

Facebook kreeg onlangs nog forse kritiek op zijn besluit om controversiële berichten van Donald Trump op het platform te laten staan. De discussie ging vooral over het bericht van Trump waarin die stelde dat “als het plunderen begint, het schieten begint”. Daarmee reageerde Trump op de rellen na de dood van George Floyd in Minneapolis.

Inmiddels heeft Zuckerberg aangekondigd dat Facebook mogelijk zijn inhoudsbeleid zal herzien. In een lang bericht op Facebook zei hij onlangs dat het bedrijf andere manieren zal verkennen voor het omgaan met inhoud die tegen de regels in gaat. Op dit moment is er alleen een keus tussen inhoud laten staan of die te verwijderen.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent