1 jaar na de crash in de Dauphiné bedankt Chris Froome zijn dokter: “Zoveel aan hem te danken”

Foto: rr

Exact één jaar geleden kwam Chris Froome (35) zwaar ten val tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné. Hij brak zijn rechterdijbeen, heup, elleboog en meerdere ribben. Nu stoomt de Brit zich klaar om volop voor zijn vijfde eindzege in de Tour te gaan.

Froome zette vrijdag één van de belangrijkste figuren tijdens zijn herstel in de bloemetjes. De Franse dokter Remi Philippot was verantwoordelijk voor zijn operatie in het ziekenhuis van Saint-Étienne.

Het was Philippot die de buitenwereld onmiddellijk geruststelde na de verschrikkelijke val van de ronderenner. “Zijn sportieve toekomst is niet in gevaar”, zei hij er toen over. “Hij heeft de moraal van een echte winnaar en kan snel terugslaan.”

Zo geschiedde, want Froome zit intussen al een tijdje terug op de fiets en trekt als een van de kopmannen van Team Ineos naar de Tour die eind augustus start.

“1 jaar geleden. Ik heb zoveel te danken aan deze man tijdens mijn herstelperiode”, schreef Chris Froome als bedanking op Twitter, waar hij ook een filmpje postte over zijn (indrukwekkende) revalidatie die hij achter de rug heeft:

Door jmg
AANGERADEN
Meest recent