Eerste maatjes aangekomen in Oostende

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Oostende -

De eerste maatjes van het Vlaamse maatjesseizoen zijn vrijdag aangekomen in Oostende. De start van het maatjesseizoen in Vlaanderen werd ondanks de coronamaatregelen ook dit jaar gevierd in Oostende. Het eerste tonnetje maatjes werd deze keer niet geveild maar geschonken aan de Oostendse ziekenhuizen AZ Damiaan en AZ Sint-Jan campus Henri Serruys, als bedanking voor hun werk tijdens de coronacrisis.

Op vrijdag 12 juni start in Vlaanderen het nieuwe haringseizoen en dat werd ondanks de coronamaatregelen traditioneel gevierd met de aankomt van de eerste maatjes in Oostende. “Ik ben blij dat we deze traditie met de nodige veiligheidsmaatregelen konden laten doorgaan”, vertelt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Meter en peter van het maatjescomité Luc Caals en Wendy Van Wanten proefden samen met burgemeester Bart Tommelein van de eerste maatjes. Het eerste tonnetje maatjes werd dit jaar niet geveild, maar wordt geschonken aan de Oostendse ziekenhuizen AZ Damiaan en AZ Sint-Jan campus Henri Serruys. Op deze manier wil het maatjescomité de ziekenhuizen en hun personeel bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

AZ Damiaan, dat sinds vrijdag vrij is van COVID-patiënten, is blij met het geschenk. “Ondanks het feit dat het ergste van de crisis voorlopig voorbij is, zijn we blij dat de mensen het harde werk van ons personeel niet vergeten”, aldus directeur Bart De Bock.

Door jvh
AANGERADEN