Handelaarsvereniging is tevreden met opstelstroken A12 en stopt rechtszaak tegen AWV

Heraangelegde kruispunten met de nieuwe opstelstroken op de A12. Foto: AWV

Aartselaar / Wilrijk -

De opstelstroken tussen A12 en parallelweg N177 hebben (eindelijk) tot een oplossing geleid voor het mobiliteitsprobleem op de Boomsesteenweg. Handel en Industrie Aartselaar-Wilrijk stopt haar rechtszaak tegen AWV.

Omdat de aangepaste verkeerslichtenregeling op en langs de A12 voor een mobiliteitsinfarct zorgde, stapte Handel en Industrie Aartselaar-Wilrijk (H/W) naar de rechtbank.

De rechtbank oordeelde onlangs dat de aangepaste verkeersregeling van het Agentschap Wegen en Verkeer een beleidskeuze op het vlak van veiligheid was. Het veroordeelde AWV niet omdat het intussen werkgroepen oprichtte en studiebureaus consulteerde om ook het mobiliteitsprobleem te onderzoeken. Ondertussen reageert ook H/W zeer tevreden met het behaalde resultaat en zal het niet in beroep gaan en dus berusten in het vonnis.

“We vertegenwoordigen 180 bedrijven langs de A12 in Wilrijk en Aartselaar”, zegt gedelegeerd bestuurder van H/W Martine De Brucker. “De economische schade voor onze bedrijven was enorm. Blijkbaar zagen ze bij AWV dit ook in want in een voor ons land ongezien recordtempo werden bijkomende opstelstroken aangelegd. Ditmaal is de veiligheid en de doorstroming op de A12 wel sterk verbeterd.”

H/W zal zich volgens De Brucker blijven inzetten voor een vlotte verkeersdoorstroming en hoopt dat de plannen om de A12 vanaf 2021 stap voor stap om te bouwen naar een volwaardige autosnelweg, daadwerkelijk uitgevoerd worden.

www.hiw.be

Handelaarsvereniging is tevreden met opstelstroken A12 en stopt rechtszaak tegen AWV
De nieuwe opstelstroken zorgen ervoor dat de ellenlange files op de A12 iets minder frequent voorkomen. Foto: JB
AANGERADEN