NSZ ontgoocheld over beslissingen superkern: “Ondernemers hebben perspectief nodig”

© BELGA

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) is ontgoocheld over de beslissingen van de superkern van vrijdagavond. Volgens het NSZ zijn er geen relancemaatregelen getroffen en is nu dringend een volwaardige regering nodig.

“De steun gaat essentieel naar burgers die kunnen genieten van bijkomend ouderschapsverlof, vergoedingen voor telewerkers of nog naar ondernemers die kunnen investeren of giften kunnen doen, zeg maar goede maatregelen als het goed gaat met de ondernemers. Terwijl we nu nog de ondernemers er moeten bovenop helpen”, zegt de zelfstandigenorganisatie.

LEES OOK. Superkern bereikt akkoord over nieuw pakket relancemaatregelen: belastingsverminderingen en ‘corona-werkloosheid’

Het NSZ noemt de versoepeling van de tijdelijke werkloosheid en de opschorting van het btw-voorschot van december 2020 wel positief, maar stelt ook dat dit niet voldoende zal zijn. “De overgrote meerderheid van ondernemers heeft financiële problemen”, klinkt het. “Het is zaak om de ondernemers te helpen hun lopende kosten te betalen door een tijdelijke stop te zetten op allerhande belastingen en lasten en door hen renteloze kredieten toe te kennen.”

De zelfstandigenorganisatie hekelt vooral dat er geen relancemaatregelen zijn. “We hebben dringend een volwaardige regering nodig die een effectief relanceplan kan opstellen dat een structureel en een positief effect heeft op de kmo’s”, klinkt het in een persbericht. Het NSZ denkt daarbij aan een structurele lastenverlaging, een vermindering van belastingen en een betere toegang tot kredieten.

“Ons land kampt met hoge sociale en fiscale lasten. Het was nu het moment om de vele ondernemers die vrezen voor afdankingen, stopzetting of faillissement een economisch perspectief te geven”, zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van het NSZ.

LEES OOK

Nu in het nieuws