Rode Duivel Dedryck Boyata krijgt nog voor de rust rood na deze fout, maar was het een strafschop of niet?

Foto: Photo News

Dedryck Boyata kende tegen Eintracht Frankfurt geen al te gelukkige namiddag. De Rode Duivel kwam samen met zijn team Hertha BSC op voorsprong in de eerste helft, maar net voor de pauze mocht Boyata al gaan douchen. Onze landgenoot tikte de doorgebroken Bas Dost aan en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Aanvankelijk kende scheidsrechter Robert Hartmann een penalty toe, maar na tussenkomst van de VAR werd dat een vrije trap. De juiste beslissing? Oordeel vooral zelf via deze beelden.

Hertha werd in de tweede helft met z’n tienen volledig overvleugeld door Frankfurt, dat uiteindelijk nog vier keer zou scoren en dus met 1-4 won. Andre Silva was met twee goals en een assist de grote uitblinker. Frankfurt klimt daardoor op gelijke hoogte met Hertha en Schalke 04: die drie teams delen de negende plek met elk 38 punten. Bij de thuisploeg kwam Dodi Lukebakio niet van de bank.

Gelijkspel voor Casteels, verlies voor Bornauw

Het Wolfsburg van doelman Koen Casteels, nog in de running voor een Europa League-ticket, gaf een 2-0 voorsprong uit handen tegen Freiburg. Na twee goals van Wout Weghorst voor de Wolven scoorden Lucas Höller en Roland Sallai voor de bezoekers. Wolfsburg blijft zo zesde met 46 punten. Freiburg is achtste met 42 punten.

Sebastiaan Bornauw ging met FC Keulen met 1-2 onderuit tegen Union Berlijn. Marvin Friedrich en Christian Gentner zorgden voor de 0-2. De aansluitingstreffer van Jhon Cordoba kwam te laat. Birger Verstraete behoorde opnieuw niet tot de selectie bij de thuisploeg. Keulen staat naast Union Berlijn op de 12e plaats met 35 punten.

Door Sam Varewyck
AANGERADEN