Zaak Maddie McCann: Christian Brückner wil pas praten als hem bewijs wordt voorgelegd, verdachte mogelijk ook gelinkt aan aanval op ander meisje (10)

Bron © Daily Mail

Christian Brückner, de Duitser die ervan wordt verdacht de in Portugal verdwenen peuter Madeleine McCann te hebben ontvoerd en gedood, wil pas vragen beantwoorden als hij bewijzen krijgt voorgelegd. Dat heeft de Britse krant Daily Mirror maandag op gezag van zijn advocaat gemeld.

LEES OOK. Telefoontje van een half uur kan mysterie van Maddie oplossen, melden Britse media

Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann net voor haar vierde verjaardag uit het vakantie-appartement dat het gezin in de Ocean Club in Praia da Luz in de Portugese Algarve had gehuurd. Haar ouders zaten wat verderop met Britse vrienden te eten.

Onlangs maakten de Duitse politie en justitie verrassend bekend de 43-jarige Duitser Christian Brückner te verdenken van ontvoering van en moord op het meisje. Hij zit in Kiel in de gevangenis in verband met een drugsdelict.

Brückner wil echter pas vragen beantwoorden als hij bewijzen krijgt voorgelegd in verband met de verdwijning van “Maddie”, aldus meester Friedrich Fulsche die de man verdedigt en hem heeft aangeraden zo te handelen. “Het komt aan de staat toe te bewijzen dat een verdachte een misdaad heeft gepleegd. Geen enkel beschuldigd iemand moet zijn onschuld bewijzen tegenover de onderzoek voerende autoriteiten.”

Aanval op tienjarig meisje

The Daily Mail schrijft dan weer - op gezag van Duits openbaar aanklager Hans Wolters - dat Brückner twee jaar voor de ontvoering van Maddie al een ander, tienjarig Brits meisje had aangevallen in vakantieoord Praia da Luz.

Wolters heeft volgens de Britse krant aan de Portugese speurders gevraagd om hem meer details op te sturen over een incident uit 2005. Dan werd een Brits meisje van tien aangevallen in een vakantieflat, op een moment dat haar ouders niet aanwezig waren. Meer info over de zaak, die geen massale mediabelangstelling kreeg, is er voorlopig niet.

De Duitse justitie onderzoekt wel of en bij hoeveel andere incidenten de 43-jarige Brückner mogelijk betrokken was. Volgens de Portugese politie waren er - verspreid over een periode van zes jaar - achttien zaken langs de Algarve-kust die mogelijk aan Maddie gelinkt kunnen zijn. In de meeste gevallen ging het om ‘near misses’, ontvoeringspogingen die verijdeld werden omdat de ouders net op tijd terug thuis kwamen.

Afgelopen weekend verklaarde Wolters al dat “er geen enkel forensisch bewijs is dat bevestigt dat Maddie McCann overleden is. Hoewel de Duitse justitie sinds de arrestatie van Brückner toch van een moordonderzoek spreekt. “Het verbaast me dat het zo belangrijk is voor het Britse volk dat we zeggen dat Madeleine dood is. In Duitsland is het normaal dat we in zo’n geval over een moordonderzoek spreken. Ik wil de hoop niet volledig wegnemen, misschien is het mogelijk dat ze nog leeft.”

bekijk ook

De zaak-Maddie McCann: een overzicht

Door mtm
AANGERADEN