Omstanders smeken agent om te stoppen: nieuwe beelden van arrestatie George Floyd “nog zwaarder om te bekijken”

“Check zijn polsslag. Hij beweegt niet meer. Ga van hem af.” Uit nieuwe videobeelden blijkt hoe meerdere omstaanders agent Derek Chauvin - tevergeefs - smeken om zijn knie van de nek van George Floyd te halen. “Dit is meer dan storend”, getuigt de advocaat die de video online deelde. “Dit is nog zwaarder om te bekijken dan de eerste video.”

LEES OOK. Een overvaller die wapens haatte, diepgelovige buitenwipper en sportman die drugs gebruikte: een portret van George Floyd (+)

Niet alleen George Floyd smeekte de agenten om zijn leven te sparen, ook de omstaanders van het dodelijke incident van afgelopen 25 mei in Minneapolis lieten zich niet onberoerd. Dat blijkt uit een nieuwe video van de arrestatie die door Ben Crump, een advocaat van Floyds familie, zondagavond op Twitter werd geplaatst.

Op de beelden is te zien hoe meerdere omstaanders - terwijl ze door een andere agent op afstand worden gehouden - naar agent Derek Chauvin roepen dat hij van de nek van de 46-jarige arrestant moet gaan. Dat hij zijn polsslag moet checken omdat hij niet meer beweegt. “Ga van hem af, ga van zijn nek af”, weerklinkt het meermaals. De agenten krijgen ook meerdere verwensingen te verwerken. Allemaal tevergeefs. Chauvin lost de druk pas na 8 minuten en 46 seconden, op dat moment is Floyd al overleden.

“Dit is meer dan storend”, aldus Crump. “Dit is nog zwaarder om te bekijken dan de eerste video. De vier betrokken agenten moeten veroordeeld worden voor moord na deze vreselijke misdaad.”

Door mtm
AANGERADEN