Bezoek Ibrahimovic aan kleedkamer Hammarby wekt ergernis bij de Zweedse overheid

Bron © BELGA

Foto: Federico Gambarini/dpa

Een verrassingsbezoek van Zlatan Ibrahimovic in de kleedkamer van de Zweedse eersteklasser Hammarby IF zorgt voor beroering in het Scandinavische land. Mogelijk heeft de 38-jarige aanvaller van AC Milan daardoor de maatregelen tegen het coronavirus geschonden. Er wordt momenteel onderzocht wat er precies gebeurd is, verklaarde de voorzitter van de Zweedse liga SEF Mats Enquist.

Na de 2-0 zege van Hammarby tegen Östersund was Ibrahimovic zondag verrassend in de kleedkamer van de thuisploeg te zien. De superster, mede-eigenaar van de club uit Stockholm, wou de spelers feliciteren met de drie punten op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen. Volgens de in Zweden geldende richtlijnen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn echter enkel spelers en trainers toegelaten in de kleedkamers.

Ibrahimovic herstelt momenteel van een kuitblessure die hij op 25 mei opliep op training bij AC Milan. Tijdens de coronalockdown in Italië verbleef hij in de Zweedse hoofdstad, waar hij bij Hammarby trainde. (belga)

AANGERADEN