Songfestival maakt nieuwe data bekend

In mei 2021 zien we Hooverphonic eindelijk aan het werk op het Eurovisiesongfestival. © Photo News

De knoop is doorgehakt: het uitgestelde Eurovisiesongfestival gaat volgend jaar door tussen 18 en 22 mei. Dat maakte de organisatie maandagmiddag bekend. De finale en halve finales vinden nog steeds plaats in de Rotterdamse concertzaal Ahoy. Ook het podium, dat al is gebouwd, wordt gerecycleerd.

dvg

Alex Callier weet welke data hij mag omcirkelen in zijn agenda. Volgend jaar vertegenwoordigt hij ons land met Hooverphonic op het Eurovisiesongfestival in Nederland, nadat de editie van 2020 werd afgezegd door de coronacrisis. De nieuwe halve finales staan gepland op 18 en 20 mei 2021, de grote finale op zaterdag 22 mei. De locatie van het spektakel blijft ongewijzigd: de zaal Ahoy in Rotterdam.

De organisatie van het Songfestival zal de komende maanden gebruiken om zich grondig voor te bereiden op haar volgende editie. Sowieso lijkt ze van plan de liedjeswedstrijd geen tweede keer uitstel, coronacrisis of niet. “We hebben nu een jaar om alle scenario’s te verkennen met alle betrokken partijen, en te bekijken hoe de shows ongeacht de omstandigheden kunnen plaatsvinden”, zegt producent Sietse Bakker. “Indien nodig zal dat gebeuren met enkele aanpassingen. We mikken nog steeds hoog.”

Nieuwe tijdgeest

Wat al vastligt, is dat iedere kandidaat moet deelnemen met een nieuw nummer. Wat niét gerecycleerd wordt, is het podium. “Dat stond al klaar, dus we gebruiken het gewoon volgend jaar”, zegt Bakker. “Andere ingrepen hangen voorlopig nog af van wat in mei 2021 mogelijk zal zijn. Alles moet passen in de nieuwe tijdgeest.”

Wie al een ticket kocht voor het Songfestival maar er op de nieuwe data niet bij kan zijn, krijgt tot 26 juni de kans om een terugbetaling aan te vragen. Tot dusver koos amper vier procent van de ticketkopers om hun geld terug te eisen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook