Ook ‘Loslopend wild’ en ‘Dertigers’ hervatten opnames nu maatregelen versoepeld zijn

De opnames van ‘Dertigers’ mogen begin juli van start gaan, de ploeg van ‘Loslopend wild’ is sinds vorige week weer aan het werk.

De opnames van ‘Dertigers’ mogen begin juli van start gaan, de ploeg van ‘Loslopend wild’ is sinds vorige week weer aan het werk. © VRT

De camera’s draaien weer op de set van de Eén-reeks ‘Loslopend wild’. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, heeft de filmploeg na enkele maanden stilstand de draad weer opgepikt. Ook de nieuwe opnames van ‘Dertigers’ gaan begin juli van start. “Eindelijk. We waren bang dat we veertigers zouden zijn tegen de tijd dat we opnieuw mochten draaien.”

dvg

Na Thuis en Familie gaat de bal ook bij andere fictiereeksen stilaan weer aan het rollen. Het team van Loslopend wild is sinds vorige week opnieuw aan het werk, nadat het coronavirus de opnames van het vijfde seizoen enkele maanden had stilgelegd. Cast en crew moeten wel rekening houden met strikte veiligheidsvoorwaarden op de set: de acteurs blijven afstand van elkaar houden of dragen beurtelings een mondmasker tijdens hun scènes, en ook de filmploeg draagt steeds maskers of werkt achter plexiglas.

Onder meer Lucas Van den Eynde en Els Olaerts hebben hun eerste draaidag al achter de rug. Net als Eva Binon en Patrick Vervueren, al hadden zij het iets gemakkelijker: de twee vormen ook in het echte leven een koppel en hoeven dus geen afstand te houden. Naarmate de coronamaatregelen versoepelen, kunnen ook de andere acteurs intiemere scènes spelen.

© VRT

Kussen voor de camera

Bij het populaire Dertigers gaat het licht op groen vanaf 6 juli. Een paar weken later dan gepland, maar dat zal de kijker niet merken: het derde seizoen komt nog steeds in het voorjaar van 2021 op het scherm. “Op de set zal het er natuurlijk anders aan toegaan dan we gewoon zijn”, zegt actrice Kim Van Oncen, die Saartje speelt. “Maar nu we contact mogen hebben met tien personen, is veel mogelijk. Zolang we voorzichtig en verantwoordelijk zijn.”

Net zoals enkele verliefde personages in Familie zullen ook de hoofdrolspelers van Dertigers opnieuw kussen en intiem zijn in het nieuwe seizoen. “Dat mag met één persoon”, zegt Van Oncen. “Ik weet al met wie mijn personage close zal zijn, maar dat mag ik nog niet zeggen.”

Het nieuws dat de opnames mogen starten, voelt als een opluchting voor Van Oncen. “Eindelijk, ja. Ik was al bang dat ik een veertiger zou zijn tegen de tijd dat we weer mochten beginnen draaien.” (lacht)

Aangeboden door onze partners

Lees ook