Automobielfederatie hoopt WK rally in september te kunnen laten herbeginnen

Bron © BELGA

Foto: via REUTERS

De Internationale Automobielfederatie hoopt dat het WK rally in september weer opgestart kan worden. “Daar worden verschillende scenario’s voor onderzocht”, verklaarde FIA-voorzitter Jean Todt maandag.

Uit hoeveel manches het WK zal bestaan is nog niet duidelijk. Een kalender zal later bekendgemaakt worden. Voor de uitbraak van het coronavirus konden er drie WK-rally’s afgewerkt worden: in Monte-Carlo, Zweden en Mexico. De Fransman Sébastien Ogier (Toyota Yaris) is leider in het kampioenschap, met acht punt voor op zijn Welshe teamgenoot Elfyn Evans. Thierry Neuville (Hyunday i20), winnaar in Monte-Carlo, is op twintig punten derde.

Acht WK-rally’s werden inmiddels uitgesteld (Argentinië en Italië) of volledig geschrapt (Chili, Portugal, Kenia, Finland, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië). Drie rally’s staan nog op hun oorspronkelijke datum op de kalender: Turkije (24-27 september), Duitsland (15-18 oktober) en Japan (19-22 november). De Ypres Rally, die in het eerste weekend van oktober gereden wordt, maakt kans om op een nieuwe kalender het WK-statuut te krijgen.

  • AANGERADEN