Dwight Howard (LA Lakers) wil NBA-start boycotten als protestactie

Foto: Photo News

De Los Angeles Lakers en LeBron James hebben hun zinnen gezet op de NBA-titel dit seizoen, maar dat zullen ze zonder waarschijnlijk Dwight Howard moeten doen. De veteraan wil niet meer spelen tot er hervormingen zijn in de VS.

De 34-jarige en 2m08 grote Dwight Howard speelt al in zijn zestien seizoen in de NBA en is door de Lakers terug naar Los Angeles gehaald om LeBron James te ondersteunen in zijn race naar een nieuwe NBA-titel. Maar Howard is geraakt door de dood van George Floyd. “Basketbal en entertainment in het algemeen zijn nu niet nodig”, zegt Howard. “Ik zou niets liever willen dan voor de eerste keer NBA-kampioen te worden, maar de eenheid van mijn volk is een nog groter kampioenschap. Er is nooit een beter tijdstip geweest om ons te concentreren op ons gezin en familie. Dit moment kan ik niet laten passeren. We moeten als gemeenschap dit moment aangrijpen om veranderingen door te voeren,” aldus de achtvoudige NBA All-Star.

De NBA gaat het seizoen op 30 juli opnieuw hervatten met de top 22 en in Disney World Orlando/Florida. Omwille van de corona pandemie ligt de NBA sinds 11 maart stil. Ook Kyrie Irving, de sterspeler van de Brooklyn Nets, zou niet meer willen spelen en wil de herstart van de NBA boycotten.

Door pcm
AANGERADEN