Weer slecht nieuws voor zangeres Xandee: opnieuw zware ingreep nodig

Bron © Dag Allemaal

Foto: Luc Daelemans

Een huwelijk en nieuwe optredens. 2020 had een goed jaar moeten worden voor Xandee. Maar de 41-jarige zangeres, die al langer met gezondheidsproblemen kampt, heeft opnieuw slecht nieuws te horen gekregen. “Ik moet een nieuwe schouder krijgen”, getuigt ze in Dag Allemaal.

Xandee, echte naam Sandy Boets, lag de voorbije jaren vaker in het ziekenhuis. Vanwege een lekkende hartklep werd ze al twee keer aan haar hart geopereerd, ze moest al zeven ingrepen in haar been ondergaan en er moesten ook al twee keer goedaardige gezwellen uit haar baarmoeder worden verwijderd. Ondertussen liepen ook twee relaties stuk.

Sinds vorig jaar leek het einde van de problemen in zicht. Het ging beter met haar gezondheid - ze zou zelfs opnieuw gaan optreden - en ze leerde met Eric Vanmanshoven een nieuwe liefde kennen met wie ze dit jaar in april zou trouwen. Maar dan sloeg corona toe en moest het huwelijk worden geannuleerd en nu zijn er opnieuw gezondheidsproblemen opgedoken. Door een verstopping van de bloedtoevoer heeft haar schouder onherstelbare schade opgelopen en moet ze een prothese krijgen. “Eentje van titanium”, zegt ze. “Er staat mij opnieuw een heel zware operatie en revalidatie te wachten. Het is heel moeilijk.”

Door mtm