Een stralende teint? Daarvoor zweert Reese Witherspoon elke ochtend bij deze smoothie

Foto: Shutterstock / Instagram

De Amerikaanse actrice Reese Witherspoon ziet er op haar 44ste nog steeds stralend uit. Een deel van geheim? Een smoothie boordevol groenten. Nu deelt ze het recept van het drankje, kwestie dat je het ook zelf kunt uitproberen.

De voorbije acht jaar dronk Reese Witherspoon elke dag een groene smoothie. Het was haar ‘Little Fires Everywhere’-collega Kerry Washington die het recept, volgens haar goed om je teint op te helderen en haar en nagels sterker te maken, tipte toen ze naast elkaar zaten op een awardshow. Het is geïnspireerd op de Glowing Green Smoothie van beroemde voedingsdeskundige Kimberly Snyder.

“Ik drink deze smoothie met veel groenten rond 10 of 11 uur ’s morgens als ontbijt. Dan heb ik helemaal geen honger tot 1 uur”, legt de blonde ster uit, die onlangs onthulde dat ze fan is van intermitterend vasten. Volgens de ster moet je niet panikeren als je niet alles in huis hebt, want je kunt alle groene groenten gebruiken in je koelkast. “Zolang er ook maar iets zoets inzit en het drankje niet te bitter smaakt. Het ziet er niet uit, maar het is echt lekker. Probeer dit thuis zelf maar eens!” De actrice maakt telkens twee porties, bewaart wat overblijft in de koelkast en drinkt het gewoon de volgende ochtend op.

Nodig

- 2 kropjes Romeinse sla

- 1/2 kopje spinazie

- 1/2 kopje kokoswater

- 1 hele banaan

- 1 hele appel

- 1 hele peer

- 1 hele citroen (schil verwijderd, maar inclusief pitjes voor extra vezels)

- Selderij (optioneel)

- Amandelboter (optioneel)

Bereidingswijze

Bundel alle ingrediënten in de blender en mixen maar. Af en toe moet je de ingrediënten naar beneden duwen, bijvoorbeeld met een houten lepel, zodat ze goed gemixt worden.

Wat zegt de diëtist?

“Het is een goed idee om groenten en fruit in een smoothie te verwerken, zeker als dat de enige manier is om ze in je dagmenu te krijgen”, zegt hoofddiëtist van het UZA Michaël Sels. “Er zit niet te veel fruit in - twee à drie stukjes zijn de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met dit drankje kun je weinig verkeerd doen, maar verwacht geen wonderen. Het is zo dat vitaminen de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren, maar het effect zie je niet meteen. Je moet langdurig en consequent gezonde keuzes maken om resultaat te zien.”

Het is volgens Sels mogelijk dat niet iedereen dit drankje goed zal verteren. “Als dat het geval is, of je vindt het gewoon niet lekker, kan je een hongergevoel en bijgevolg ook je porties onder controle houden door voor de lunch een soepje te drinken. Het hoeft niet zo extreem te zijn als deze groene smoothie.”

Door vwh
AANGERADEN