Britse regering plooit voor campagne van Premier League-spits Marcus Rashford: gratis maaltijden voor kwetsbare kinderen in vakantie

Foto: Action Images via Reuters

Een emotionele facebookpost van Engels international en ManU-aanvaller Marcus Rashford is niet zonder gevolgen gebleven. Ongeveer 1,3 miljoen kwetsbare kinderen zullen ook tijdens de vakantie van gratis schoolmaaltijden kunnen genieten.

LEES OOK. Aanvaller Manchester United vraagt regering om ook in de zomer gratis schoolmaaltijden te voorzien

Rashford kende zelf een moeilijke jeugd waarin hij naar eigen zeggen veel te danken heeft gehad aan de gratis schoolmaaltijden en het eten dat de voedselbank zijn alleenstaande moeder verstrekte. Door de coronacrisis vreesde Rashford dat veel kwetsbare kinderen in de grote vakantie voor een zeer moeilijke periode zouden te staan komen. Daarom riep hij gisteren de Britse regering op om deze kinderen vouchers te geven zodat ze dagelijks een gratis maaltijd zouden krijgen. Deze regel gold al tijdens de paasvakantie maar zou niet worden doorgetrokken naar de zomervakantie.

De Britse regering heeft nu besloten om de 1,3 miljoen kwetsbare kinderen alsnog een voucher voor een periode van zes weken te schenken. Deze maatregel zou de Britse staat 120 miljoen pond kosten.

Rashford kreeg intussen heel wat complimenten voor zijn initiatief en leek zelf serieus onder de indruk van het resultaat.

Door gvdl
AANGERADEN