Verzamelaars bierattributen treuren om overlijden van hun voorzitter

Foto: FG

Hoegaarden / Tervuren -

In Tervuren is voorzitter Ronan Vandermotten (70) van de Gambrinusclub van België overleden. Hij was de organisator van de jaarlijkse expositie van bierattributen in Hoegaarden.

Het plotse overlijden van Tervurenaar Ronan Vandermotten laat een grote leegte achter in de werking van de Gambrinusclub. Het voortbestaan van de club met een vijfhonderdtal leden komt in het gedrang, want Ronan was geen beetje het manusje-van-alles voor de werking. Vorig jaar in november tijdens de 34ste editie van de ruilbeurs in Hoegaarden deed hij nog een oproep tot jongeren om tot het bestuur toe te treden.

“Hij heeft de club voor verzamelaars van bierattributen uitgebouwd tot de grootste van het land”, zegt Jean-Pierre Decroos, bestuurslid en gewezen pr-manager van brouwerij De Kluis. “Ze kreeg dankzij hem bekendheid tot in het buitenland.” Bewijs daarvan waren elk jaar de meer dan honderd exposanten aan de ruilbeurs in de sporthal van Hoegaarden. Ook veel buitenlanders kwamen ernaartoe.

Vandermotten stelde het driemaandelijkse tijdschrift Gambrinus Magazine samen en was een verwoed speurder naar nieuwe biernamen, die hij bundelde in een lijst. Hij was voorzitter sinds 1982. “Het is nu afwachten of in november dit jaar de beurs nog zal doorgaan”, zegt erelid Miel Mattheus. “De volgende editie is op bestuursniveau al besproken, maar nu is het afwachten.”

Door be
AANGERADEN
Meest recent